ETİN HAZIRIĞI

DEĞİŞMEYEN LEZZET

LEZZET

1. ETİN HAZIRLIĞI

İyi bir kavurma için et oda sıcaklığında olmalıdır. Ayrıca, kullanılan etin ölüm katılığını atmış ve kaliteli bir et olması önemlidir.

2. YAĞ KARIŞMI VE BAŞLANGIÇ

Hayvansal yağ karışımı altın sarısı renge ulaşana kadar kavrulur. Daha sonra bütün soğanlar ve kemikler tencereye eklenir.

3. KAVURMA SÜRECİ

Kavurma tencereye konulduğunda, tencere karıştırılmamalıdır. Et istenilen kıvama gelene kadar dikkatlice ve sabırla kavrulur.

4. UZUN PİŞİRME VE DİNLENDİRME

Kavurma, mum ışığında uzun saatler boyunca pişirilir ve bu sürenin yarısı kadar dinlendirilir.